Shrnutí roku 2023 v OSP

Shrnutí roku 2023 v OSP

Shrnutí roku 2023 v naší službě Odborné sociální poradenství

📊V roce 2023 se na naši službu obrátilo celkem 154 klientů, z toho 129 klientů navštívilo naši službu v tomto roce poprvé a zbylých 25 klientů naši službu využilo již v minulosti a znovu se na nás i v roce 2023 obrátilo.

📑 V roce 2023 jsme Vám nejčastěji pomáhali sepsat bezplatně různé návrhy, odvolání, žaloby, vyjádření k soudu (např. návrhy na úpravu péče a výživy nezletilého dítěte, odvolání proti usnesení nebo žalobu na určení otcovství aj.)

🖨 Dále Vám naše služba pomohla v oblasti dávek státní sociální podpory a hmotné nouze – poradenstvím v této oblasti, vyplněním formulářů, okopírováním různých příloh atp.

☎️ Dále jsme Vám byli nápomocni s vyhledáváním volných pracovních míst – tiskem volných pracovních pozic, zatelefonováním si z našeho telefonu na volná pracovní místa, doporučením a předáním kontaktu na pracovní agentury atp.

🏠Pomohli jsme Vám také v oblasti bydlení – vyhledáním Azylových domů, ubytoven, nocleháren, možným zatelefonováním si od nás pro zjištění potřebných informací, vyhledáním volných bytů k pronájmu, sdělením informací o volných městských bytech v Kadani atp.

🤝🏻Je mnoho nepříznivých situací, se kterými jste se na nás obraceli a my Vám v nich mohli pomoci, ať už poradenstvím, zprostředkováním či přímou pomocí. Ale mnohdy jsme pro Vás byli ‚“jen“ psychickou oporou nebo osobou, která Vám naslouchá a rozumí.

🫶🏻Jsme velice rádi, že tu pro Vás můžeme být a že naše služba je plně využívána. Moc nás těší, že se na nás každý rok, v tak hojném počtu obracíte a důvěřujete nám. Děkujeme🙏🏻